Elon Musk vermindert geruchten over samenwerking met Ethereum

Elon Musk, de CEO van SpaceX, heeft de cryptogemeenschap verward met zijn standpunt over digitale middelen. Zijn recente tweet suggereert echter dat hij geen gebruik maakt van een bepaalde cryptocurrency en dat hij niet van plan is om ook maar iets op zijn netwerk te bouwen.

Musk Shuns Rumors Around Collaboration With Ethereum After A Year

De cryptowereld is geëvolueerd in termen van wereldwijd bereik en adoptie. De crypto-industrie is begonnen met een klein aantal enthousiastelingen en heeft momenteel een grote aanhang, waaronder overheidsfunctionarissen, beroemdheden en de gemiddelde Joe. Echter, een paar anderen hebben zitten op het hek nog steeds het analyseren van de kant te kiezen. De CEO van zowel SpaceX als Tesla, Elon Musk is zo’n personage.

Meer recentelijk heeft Musk de geruchten over zijn betrokkenheid bij het Ethereum-netwerk van zich afgeschud. De Canadese acteur William Shatner onderzoekt al geruime tijd de vruchten van de blokketentechnologie. De acteur ging zelfs verder om zijn memorabilia op de WAX-blokketen te symboliseren. Meer dan een jaar geleden, op 10 mei 2019, gaf Shatner in zijn tweet een samenwerking aan tussen de maker van het Ethereum netwerk, Vitalik Buterin en Elon Musk. Zijn tweet is gelezen,

„Kryptoniërs! Mijn vrienden @VitalikButerin & @ElonMusk probeerden te beslissen wat te bouwen op @Ethereum. Ik heb gewacht & gewacht 🙄 Ik heb eindelijk besloten om zelf iets te doen. Ga met me mee! 😘 Bill 👉🏻https://mattereum.com/wsa #MCC2019 #blockchainweeknyc #atomicswapnyc @mattereum“.

Na meer dan een jaar besloot de CEO van Tesla te reageren op de tweet van Shatner. Zijn tweet is gelezen,

„Ik bouw niets op ethereum. Niet voor of tegen, gewoon niet gebruiken of bezitten.“

Dit kwam als een grote klap voor de Ethereum gemeenschap toen verschillende leden de commentaarsectie begonnen te overspoelen. Terwijl een paar leden van de Ethereum gemeenschap het onderwerp van de opbrengst landbouw aan Musk suggereerden, maakten anderen van de gelegenheid gebruik om hun favoriete cryptocurrencies aan de CEO van Tesla te geven.

Deze misvatting had kunnen worden gevoed door de tweet van Musk op 30 april 2019. De miljardair tweetteerde,

„Ethereum“

Echter, het verbrijzelen van de hoop van de cryptogemeenschap, Musk suggereerde dat hij een grapje maakte over hetzelfde.

Musk’s houding ten opzichte van cryptocurrencies of specifiek Bitcoin Future is voor velen verwarrend geweest. In januari 2020 verscheen in een podcast, Third Row Tesla Podcast, suggereerde Musk dat hij „noch hier noch daar op Bitcoin“ was. Echter, toen de auteur van Harry Potter, JK Rowling, geïnteresseerd leek te zijn in Bitcoin, onthulde Musk dat hij slechts 0,25 Bitcoin in zijn bezit had, volgens de prijs van Bitcoin, tijdens de perstijd, bezat de miljardair slechts 2.267,42 USD.

Ondanks dat hij onthulde dat hij Bitcoin ziet als een medium voor illegale transacties, suggereerde hij dat de Bitcoin-witepaper van Satoshi Nakamoto „behoorlijk slim“ was.