Grootboek biedt Bitcoin-opslagservice aan MicroStrategy

Het Franse grootboek, dat het best bekend is als fabrikant van crypto hardware portemonnees voor particuliere beleggers, promoot sinds vorig jaar actief zijn Ledger Vault custodian-oplossing, die zich richt op institutionele klanten.

Momenteel biedt het grootboek dit product aan MicroStrategy aan, dat het grootste deel van zijn kapitaal in augustus in bitcoin investeerde.

Wereldmarkten

Groot rendement met agressieve AI Managed Trading Accounts.

Vorige week werd bekend dat het betaalbedrijf Square $ 50 miljoen heeft geïnvesteerd in bitcoin. Het bedrijf heeft een open-source oplossing ontwikkeld, SubZero, om haar activa te beschermen.

Jean-Michel Pailhon, voorzitter van product bij Ledger, zei dat beide bedrijven hardware beveiligingsmodules (HSM’s) gebruiken om digitale activa te beheren. HSM’s worden al tientallen jaren gebruikt om kritieke gegevens te beschermen. Volgens Payon kan SubZero een geweldige oplossing zijn, maar het is het beste voor technische bedrijven zoals Square die weten hoe ze HSM’s moeten inzetten en beheren. Grootboek kan een gelijkaardige oplossing opzetten voor al haar bedrijfsklanten. „Ze hoeven niet te weten hoe het werkt. Zij kunnen deze oplossing gebruiken,“ bovengenoemde Pailhon.

Trending:

Is Flavio Briatore betrokken bij Bitcoin Up?

Deze oplossingen maken meestal gebruik van multi-handtekeningen om transacties te bevestigen, waarbij bijvoorbeeld de CEO, CFO en General Counsel elk één handtekening hebben. Wanneer een bedrijfsmedewerker een transactie wil initiëren, logt hij in op de kluis van het grootboek en voert hij de gewenste transactie in. Daarna wordt er een melding gestuurd naar alle drie de ondertekenaars. Om een transactie goed te keuren, moeten zij inloggen, hun Ledger Blue hardware portemonnee aansluiten en de transactie ondertekenen. Er is ook een extra beschermingslaag waarin een van de partijen de transactie volledig kan afbreken, mits het minimum aantal handtekeningen nog niet is verzameld.

Pailhon benadrukte dat terwijl het grootboek de HSM-infrastructuur onderhoudt, de cliënt een onafhankelijke bewaarder is. Dat kan een probleem zijn omdat sommige bedrijven wettelijk verplicht zijn om gebruik te maken van gereguleerde custodiandiensten. Volgens Pailhon is een dergelijke eis echter redelijk eenvoudig te vervullen: „Als je een gereguleerde bewaarder nodig hebt, kun je hem vragen om een van de ondertekenaars van de transactie te worden.“

MicroStrategy heeft de bewaardiensten die het bedrijf gebruikt om zijn 38.250 FTK op te slaan, niet officieel geïdentificeerd.